Pleje og vedligeholdelse

Vores smykker smykkerne er lavet af 925 sterling sølv belagt med rhodium og 18 karat forgyldt 925 sterling sølv.

Smykker vil med tiden blive slidt og har brug for vedligeholdelse, for at forlænge holdbarheden af belægningen. Dette er uundgåeligt, da ædelmetaller og belægninger reagerer med ilten i luften. Det anbefales det, at du passer på dine smykker og bærer dem med omtanke.

Ved brug anbefaler vi derfor:

Undgå at vaske hænder med smykkerne på og tag dem altid af inden du går i bad, gå i haven, tager sol, gør rent, dyrker sport m.m.

Tag altid smykkerne af inden du går i seng.  

Lad ikke smykkerne komme i kontakt med, parfume, makeup, lotion, hårspray, neglelakfjerner, opløsningsmidler og andre kemikalier alle kan beskedige belægningen på smykkerne.

Opbevare smykkerne i en tillukket stofpose, plastpose, foret smykkeskrin eller lign. Prøv så vidt muligt at opbevarer smykkerne adskilt, så de ikke ridser hinanden. 

VI ANBEFALER AT DU LÆGGER SMYKKET I DEN MEDFØLGENDE PLAST POSE, SOM ER I BUNDEN AF SMYKKEÆSKEN.

Rens smykkerne med jævne mellemrum. Til rengøring bruges neutralt rengøringsmiddel, en blød klud, og lunkent vand. Dine smykker vil blive rene, men ikke skinnende som fra ny.

Sølvsmykker oxidere over tid, hvilket kommer til udtryk som mørkfarvede pletter. Dette skyldes altid udefrakommende påvirkninger så som sved, svovl eller klorholdige omgivelser, men også ilten vi indånder indeholder stoffer, der får sølv til at anløbe/oxydere, og er derfor ikke en reklamation.

Der er muligt at bruge et professionelt rengøringsprodukt til smykker, men husk læs altid producentens anvisninger grundigt før brug. Rengør dine smykker med forsigtighed, og HUSK, at rengøringsprodukter både slider og påvirker belægningen på dine smykker. 

Opbevar altid dine smykker udenfor små børns rækkevidde.

 

SÅDAN RENSER DU DINE SMYKKER

1. Bland lidt opvaskemiddel i lunkent vand. Vær opmærksom på, at perler IKKE må rengøres med sæbe, da de er for sårbare

2. Læg smykket i sæbeblandingen og lad det ligge i ca. 5 minutter

3. Børst forsigtigt med en blød børste, f.eks. en tandbørste, eller dine fingre omkring sten for at fjerne skidt og fedt

4. Skyl smykket i vand og tør efter med en blød og ren klud. Brug ikke papir da det kan ridse smykket.

OXIDERING – SØLVSMYKKER

Er dine smykker blevet lettere oxiderede, kan du bruge en sølvpudseklud og gnide forsigtigt på pletten. Er dine smykker svært oxiderede, anbefaler vi, at du dypper en poleringsklud i sølvrens, vi kan ablefale fra Hagerty, og gnider på pletterne, til de er væk.

Dyp IKKE hele smykket i sølvrens, da det kan beskadige elementer som perler, sten, etc. Rens dit smykke i vand efterfølgende, så du fjerner restkemikalier.

MISFARVNINGER – GULDSMYKKER

Oxidering eller misfarvning af guld kan forekomme i sjældne tilfælde. Guld i 9K til 18K er legeret med metaller som kobber og sølv, der kan misfarve. Er dine smykker blevet lettere misfarvede, kan du bruge en guldpudseklud og gnide forsigtigt på pletten. Vi kan anbefale GOLD CLOTH fra Hagerty.